Cașcavalul și șunca, noile ținte ale hoților români din Spania

Data publicării:
hoti de cascaval

Le place ceea ce este scump. Acţionează rapid pentru a nu fi prinşi. Dar camerele îi dau de gol. Investigaţia televiziunii spaniole La Sexta a început în urmă cu câteva luni şi s-a desfăşurat în mai multe supermarketuri din oraşul Castellon. Potrivit anchetei jurnalistice, hoţii români s-au reprofilat. Şi nu oricum, ci s-au concentrat asupra produselor alimentare, precum şunca şi caşcavalul de provenienţă spaniolă.

„Îşi pun aceste costume de baie pe sub haine. Chiar şi bărbaţii îşi pot strecura în ele 20 sau 30 de bucăţi de caşcaval”, relatează postul de televiziune.

Potrivit jurnaliştilor spanioli de investigaţie, schema este simplă: alimentele furate sunt vândute sub preţul pieţei, uneori la colţ de stradă.

Televiziunea La Sexta a prezentat imagini cu un cetăţean român care este cercetat sub acuzaţia că a coordonat în Spania o adevărată reţea de furt de produse alimentare, pe care apoi le revindea pe piaţa neagră.

Autorităţile estimează că Spania pierde anual în jur de 600 de milioane de euro din cauza furturilor din supermarketuri. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri