Cea mai grasă persoană din lume, de 610 kilograme, la spital

Data publicării:
grasut

În Arabia Saudită a început lupta pentru viaţa unui bărbat care cântăreşte 610 kilograme. Pacientul a fost scos din patul al cărui prizonier era de peste doi ani şi a ajuns pe mâna celor mai capabili medici din ţară. Însuşi regele Abdullah a dat ordin ca bărbatul să primească tratamentul cel mai bun. La scoaterea din casă a pacientului, în mod oficial cea mai grasă persoană din lume, au participat pompieri, poliţişti şi medici.

Khalid Mohsin Shaeri a intrat în atenţia publicului în urmă cu șase luni. Atunci, suveranul Arabiei Saudite le-a ordonat autorităţilor să-i salveze viaţa bărbatului. Medicii au fost însă nevoiţi să aştepte jumătate de an înainte să ducă pacientul la spital. Atât a durat confecţionarea unui pat special pentru transportarea bărbatului obez.

„Khaled suferă de o boală încă de când era mai tânăr şi a suferit mai multe operaţii. Boala i s-a agravat. A rămas ţintuit la pat şi a început să ia în greutate zi de zi, până a ajuns la greutatea pe care o are acum”, povestește Nasser Makeen, vărul pacientului.

Salvatorii au fost nevoiţi să spargă zidul de la apartamentul bărbatului, ca să ajungă la patul în care Khalid a stat ţintuit de mai bine de doi ani şi jumătate. A fost apoi nevoie de un motostivuitor pentru a-l aduce la sol pe bărbatul de 610 kilograme.

Pacientul a fost îmbarcat cu tot cu pat la bordul unui avion, care l-a transportat la o clinică din capitala Arabiei Saudite. Khalid Mohsin Shaeri va fi supus unei operaţii de bypass gastric şi unui tratament, care să-l ajute să piardă greutate cât mai repede.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
dr florin turcu
Avantajele operaţiei de bypass gastric. În ce constă intervenția
dr florin turcu
În ce constă bypass-ul gastric și cui îi este recomandat
Partenerii noștri