China. Cele mai puternice inundaţii din ultimii 50 de ani

Data publicării:
china inundatii

Cea mai gravă situaţie este în provincia Sichuan. Zeci de oameni au fost îngropaţi de vii sub un mal de pământ. Mai multe case au fost distruse şi suprafeţe întinse de teren sunt sub ape. Oamenii spun că acestea sunt cele mai puternice inundaţii din ultimii 50 de ani.

Tot în provincia Sichuan, un pod s-a prăbuşit sub forța apelor, care s-au umflat în urma ploilor abundente.

Autoritățile locale au trimis 55 de pompieri cu şase vapoare pentru a căuta victimele pe o porțiune de 10 km a râului. Din cauza vremii capricioase, echipele de salvatori ajung cu greu la cei izolaţi de ape.

Bărcile gonflabile nu pot fi folosite pentru că acestea pot fi răsturnate foarte uşor de valuri. În plus, sunt foarte multe crengi în apă, iar acestea pot bloca elicea bărcilor”, a susținut Lin Jian, şeful echipei de intervenţii.

Alţi doi oameni, blocaţi pe un banc de nisip, au traversat apele învolburate agăţaţi de un cablu de oţel, fixat de un excavator aflat pe mal. Într-o altă regiune, trei oameni au fost salvaţi din apele unui râu, după ce un pod a fost doborât de puhoaie. Mai multe vehicule au căzut în apă, iar şase persoane au fost date dispărute.

Până acum, inundaţiile din provincia Sichuan au distrus peste 300 de case. Peste şase mii de persoane sunt sinistrate. Meteorologii nu au veşti bune nici pentru perioada următoare. Ploile vor continua, iar autorităţile locale au emis o avertizare privind riscul ridicat de catastrofă naturală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri