Confruntare electorală televizată între Angela Merkel și principalul ei rival. Niciunul nu a strălucit

Data publicării:
angela merkel mfax-3

Cancelarul Angela Merkel a încercat să-şi apere politicile din ultimii ani şi a pus accentul mai mult pe chestiuni economice. Aceasta a încercat să redea investitorilor încrederea în moneda euro şi a spus că este posibil ca Grecia să aibă nevoie de un al treilea pachet de salvare din partea creditorilor internaţionali.

„Am depăşit cea mai gravă criză economică pe care a trăit-o Germania. În 2009, au acumulat datorii noi de peste 80 de miliarde de euro, dar în 2015 vom ajunge la un punct în care vom putea plăti datoriile”, a spus ea.

Candidatul social-democraţilor pentru funcţia de cancelar, fostul ministrul de finanţe Peer Steibruck, a folosit dezvăluirile din cazul Snowden pentru a lansa un atac la adresa actualului guvernului de la Berlin.

„Tot nu este clar în ce măsură cetăţenii germani sunt afectaţi de NSA, care a furat milioane de date. Ar reprezenta o încălcare a legilor germane. Nu este clar dacă datele unor firme germane sunt furate”, a subliniat el.

După terminarea duelului televizat, atât publicul, cât şi jurnaliştii care au urmărit evenimentul au spus că niciunul dintre candidaţi nu a reuşit să se impună clar, dar că Peer Steinbruck a fost mai bun. Foarte mulţi au criticat lipsa dinamismul care face dezbaterile televizate, mai ales în Statele Unite, atât de populare.

Angela Merkel este în continuare preferată de către germani pentru fotoliul de cancelar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri