Sari la conținut

Cutremur de 7,5 în Afganistan, resimţit în Pakistan, Uzbekistan şi India: cel puțin 180 de oameni au murit


Actualizare 16:20. Bilanţul cutremurului din Afganistan din această dimineaţă continuă să crească. 135 de oameni au murit şi alte câteva sute au fost răniţi, atât în Afganistan, cât şi în ţările vecine. Reţelele de comunicare nu funcţionează, iar mai multe case s-au prăbuşit din cauza mişcărilor telurice.

„Eu şi sora mea eram acolo şi cumpăram ceva. Am simţit că se mişcă pământul, iar fratele meu ne-a spus să stăm jos. Ne-am aşezat, iar maşinile se mişcau”, a povestit unul dintre localnici.

„A fost un cutremur puternic. Le-am spus elevilor să fugă spre ieşire şi cu toţii au ieşit. Am alergat în mijlocul tuturor strigătelor şi ţipetelor”, a povestit un profesor. 


Actualizare 13.30. Cutremurul care a avut loc în această dimineață a avut magnitudinea de 7,5. Seismul a avut loc la o aproape 200 de kilometri adâncime şi s-a simţit şi în ţările vecine, Pakistan, Uzbekistan şi Tadjikistan, precum şi în capitala Indiei, New Delhi.

Pământul s-a cutremurat timp de un minut, iar oamenii au ieşit panicaţi în stradă. Cel puţin 20 oameni au murit, după ce casele în care locuiau s-au prăbuşit peste ei. Din cauza cutremurului, liniile de electricitate au fost doborâte la pământ, iar circulaţia metroului din New Delhi a fost suspendată.

Catalogat iniţial drept un seism cu magnitudinea de 7,7, el a fost retrogradat, în timp ce Institutul pakistanez de Fizică a Pământului l-a clasificat drept unul de 8,1.


Seismul a avut loc la aproape 200 de kilometri adâncime şi s-a simţit şi în ţările vecine, Pakistan, Uzbekistan şi Tadjikistan, precum şi în capitala Indiei, New Delhi.


Presa scrie că pământul s-a cutremurat timp un minut, iar oamenii au ieşit panicaţi în stradă. Liniile de electricitate au fost doborâte la pământ, dar deocamdată nu sunt informaţii în privinţa numărului victimelor sau a altor pagube produse de cutremur.