Cutremur puternic în Noua Zeelandă

Data publicării:
seismograf - resized - mfax-1

Epicentrul a fost localizat la 57 de kilometri sud-vest de capitala Wellington, la o adâncime de 10 kilometri.

A fost cel mai recent dintr-o serie de sesime care s-au înregistrat în zonă începând de marţi. Înaintea acestui cutremur au mai avut loc două, unul de 5,8 și altul de 5,7.

Nu a fost declanșată alertă de tsunami. Unii localnici spun că seismul a fost la fel de puternic precum cel de la Cristchurch, de acum doi ani. În capitala Wellington au fost întreruperi de curent.

Pentru moment nu există informaţii despre eventuale victime, dar în urma seismului mai multe clădiri, printre care şi Parlamentul au fost avariate. De asemenea, mai multe crăpături au apărut pe câteva drumuri.

Toate zborurile din şi către Wellington au fost suspendate de teamă că aparatura de navigaţie a aeroportului din capitală a fost avariat.

Zona unde s-au produs mişcările telurice este situată la aproape 200 de kilometri nord de Christchurch, al doilea mare oraş al ţării, devasat acum doi ani de un seism de magnitudine 6,3.

185 de oameni au murit atunci. Noua Zeelandă este situată într-o zonă unde se întâlnesc doua plăci tectonice şi este predispusă la cutremure. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri