Dezastru în Filipine. Mesaje de condoleanțe și solidaritate din întreaga lume

Data publicării:
taifun filipine-2

„Din partea poporului american prezint cele mai profunde condoleanțe și solidaritatea noastră, acum când treceți prin aceste momente de dezastru și pierderi de vieți omenești. SUA sunt gata să ajute, ambasadele noastre din Filipine și Palau sunt în contact strâns cu guvernul vostru, ne rugăm pentru voi”, a scris John Kerry, secretarul de stat american.

Papa Francisc a transmis și el un mesaj: „Vă cer tuturor să vă alăturați mie într-o rugăciune pentru victimele taifunului Haiyan”, a scris el, în timp ce șeful Ministerului rus pentru Situații de urgență a anunțat că Msocova va trimite o echipă de salvatori și un spital mobil în Filipine. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Și Națiunile Unite au transmis condoleanțe și și-au oferit ajutorul. 

Și celebritățile au reacționat, printre ele Rihanna și actorul Kevin Bacon. 

Potrivit presei, taifunul Haiyan a provocat cea mai mare catastrofă din istoria modernă a statului Filipine. Furtuna urmează să lovească, astăzi, Vietnamul.

Taifunul Hayian a lovit cu o violenţă nemaîntâlnită arhipelagul Filipine. Rafalele de vânt au atins 315 kilometri pe oră şi au doborât copaci, stâlpi de electricitate sau chiar clădiri întregi. În orașul Cebu, 80 % dintre casele aflate în zona de coastă au fost inundate şi hectare întregi de culturi au fost distruse. Supravieţuitorii îşi revin cu greu de pe urma catastrofei.  

Mii de soldaţi au fost trimişi în zonele cele mai afectate, pentru a le da o mână de ajutor sinistraților. Statele Unite au anunţat că vor acorda asistenţă de urgenţă statului Filipine. Mii de supravieţuitori ai dezastrului natural au rămas fără locuinţe şi nu au ce mânca. Mai multe localităţi din centrul ţării nu au electricitate şi mii de persoane sunt izolate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri