Sari la conținut

DIGIMATINAL | Noile apariţii de la Google

Google s-a abătut de la tradiţie şi a prezentat două telefoane noi marca Nexus. Este vorba despre Nexus 5X şi Nexus 6P, făcute în colaborare cu Huawei. Inovaţia la ambele telefoane e cititorul de amprentă.

Nexus 5X are un ecran mai mare, două camere video mai bune şi o baterie mai durabilă decât al predecesorului său, Nexus 5, care se află pe piaţă de câţiva ani.Acesta vine cu un procesor de 1.8 GHz Hexa-core Qualcomm Snapdragon 808, 2GB RAM şi va costa 379 de dolari.

Însă punctul forte este Nexus 6P. Cu un ecran de 5,7 inci cu rezoluţie de 2.560 pe 1.440 de pixeli, se încadrează la categoria phablet şi poate filma 4K. Dispune de un procesor în 64 de biţi, Qualcomm Snapdragon 810, şi 3GB de RAM. Preţul e pe măsură. Începe de la 499 de dolari, pentru 32 GB, până la 649 de dolari, pentru varianta cu 128 de GB.

Google a prezentat şi o tabletă concepută şi creată în întregime de gigant. Preţul e de 499 de dolari pentru modelul de 32 de GB şi poate fi cumpărat cu o tastatură detaşabilă, ce va costa alţi 149 de dolari.

Google a mai anunţat că va lansa noul sistem de operare Android Marshmallow săptămâna viitoare.
Ambele telefoane pot fi precomandate şi vor fi livrate de săptămâna viitoare în Marea Britanie, Irlanda, Japonia şi Statele Unite ale Americii.