Directorul unei școli din Japonia a fost demis pentru o jumătate de ceașcă de cafea în plus

Data actualizării: Data publicării:
ceasca cu cafea
Directorul unei școli din Japonia a fost demis pentru o jumătate de ceașcă de cafea în plus. FOTO: Profimedia Images

Directorul unei școli din Japonia a fost concediat după ce a fost prins încercând să fure o jumătate de ceașcă de cafea în plus față de cât plătise.

Bărbatul în vârstă de 59 de ani a fost acuzat că și-a turnat o ceașcă mai mare de cafea, care costa 1,25 dolari, la un magazin cu autoservire, deși plătise doar pentru o ceașcă de 0,75 dolari, scrie Insider.

În iunie, în timpul unei pauze de prânz, el și-a dat seama că personalul magazinului nu a observat când și-a pus o cafea mare deși plătise pentru una de dimensiuni normale, a scris presa, care a citat un raport al Consiliul de Educație al prefecturii Hyogo. Directorul de școală a spus că și-a turnat cafea mai multă decât plătise de șapte ori pe parcursul anului, până când a fost prins în decembrie de un angajat al  magazinului, care a sunat la poliție, conform Yomiuri TV.

Din cauza acestei fapte, directorul a fost demis marți pe motive disciplinare, a transmis Consiliul de Educației.

Directorul de școală și-a cerut scuze elevilor și familiilor lor printr-o declarație adresată consiliului de administrație, spunând că rolul său este să ofere un exemplu și să încurajeze disciplina.

Procurorii au decis să nu îl pună sub acuzare.

Nu este prima dată când în Japonia sunt surprinși clienți care încearcă să înșele pentru a obține mai multă cafea. În ianuarie 2021, poliția din orașul Kumamoto a arestat un bărbat de 60 de ani acuzat că și-a turnat în mod repetat cafea de 1,35 dolari, deși plătise doar 0,70 dolari, scrie The Japan Times.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri