Două hoteluri, demolate pentru că au încălcat restricțiile din pandemie. „Ni s-a cerut mită”, acuză proprietarii autoritățile nigeriene

Data publicării:
hoteluri demolate in nigeria
Foto: BBC

Autoritățile din statul Rivers, din sudul Nigeriei, au demolat două hoteluri pentru că nu ar fi respectat restricțiile impuse în cadrul pandemiei de coronavirus. Guvernatorul acestui stat cu bogate resurse petroliere a supervizat personal dărâmarea celor două clădiri, duminică, și a motivat că operatorii au încălcat ordinul care spunea că hotelurile trebuie să rămână închise, relatează BBC.

Guvernatorul susșine că oameni testați pozitiv la coronavirus au fost găsiți în hoteluri din statul pe care îl conduce, dar nu a precizat dacă așa au stat lucrurile și în cazul celor două hoteluri demolate. 

Managerii celor două hoteluri au fost arestați.

Proprietarul unuia dintre hoteluri a negat însă că hotelul său era deschis și spune că 70 la sută din personal era trimis acasă. „Erau numai trei oameni acolo. Oficialii au venit și au cerut mită, au spus că ne vor lăsa să rămânem deschiși, dacă le dăm bani. Le-am spus că noi nu funcționăm, așa că nu avem ce bani să le dăm”, a declarat bărbatul pentru BBC. 

Guvernul statului Rivers a negat acuzațiile.

Până acum, în acest stat sunt 15 bolnavi de Covid-19 și s-au înregistrat două decese.  De joia trecută, capitala statului, Port Harcout, este în carantină. 

În total, Nigeria are 4.300 de cazuri confirmate, iar principalul focar este chiar în capitala Lagos. Aici au fost impuse restricții încă de la sfârșitul lunii martie, iar între timp deja au început să fie ridicate. 

Însă în cazul guvernatorului din statul Rivers, acesta a semnat un ordin executiv prin care și-a arogat noi puteri. Astfel, el a decis inclusiv închiderea piețelor și a magazinelor alimentare. 

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri