Drama unui copil mutilat în războiul din Siria. Cum arată acum Jouma, la un an după atacul care l-a lăsat complet orb

Data publicării:
Joouma, copil sirian mutilat după un atac aerian
FOTO: captură video BBC

Un refugiat sirian de 4 ani a rămas complet orb și cu fața plină de cicatrici după ce autobuzul în care era împreună cu familia a fost bombardat, în timp ce părăsea zona de război.

Jouma are răni care încă sângerează, iar medicii îi scot și acum cioburi de sticlă din piele, la un an după atac. La doar 4 ani, Jouma face eforturi supraomenești pentru a se adapta în noua situație și învață să-și dezvolte alte simțuri. Locuiește acum cu familia în Liban, într-un cartier sărac de lângă Beirut. Toți sunt în continuare traumatizați după atac, relatează BBC NEWS.

Jouma împreună cu părinții și cei doi frați trăiesc într-o cameră minusculă și speră să primească azil într-o țară europeană.

Familia a acordat de curând un interviu pentru BBC NEWS. În filmare, Jouma îi zâmbește tatălui, rănit și el în atac, îl sărută și se joacă cu un alt băiat.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri