După ce a vândut un tablou cu 200 de dolari, o femeie a aflat că, de fapt, acesta valora de 100 de ori mai mult

Data actualizării: Data publicării:
femeie blonda cu ochelari
Sarah Bonner FOTO: captură video 9News

O femeie din Australia a fost extrem de dezămăgită după ce a descoperit că tabloul pe care l-a vândut cu 200 de dolari pe Facebook Marketplace era, de fapt, o piesă rară de artă, care valorează de 100 de ori mai mult.

Sarah Bonner spune că a cumpărat piesa abstractă, în alb și negru, de pe aceeași platformă, în urmă cu doi ani, dar a decis să o vândă acum pentru că avea nevoie de bani.

Ea a scos la vânzare lucrarea cu 100 de dolari, în urmă cu o săptămână, și a găsit imediat un cumpărător interesat. A fost și mai încântată după ce un alt bărbat i-a oferit preț dublu, așa că n-a mai stat pe gânduri și a acceptat tranzacția, acceptând să păstreze tabloul câteva zile, până când cumpărătorul urma să-l ridice, potrivit news.com.au.

„A sosit după-amiaza, după 2 zile. A vorbit frumos și a fost foarte amabil”, a povestit femeia. Și-a luat cei 200 de dolari, apoi i-a dat cumpărătorului tabloul.

Dar a doua zi, Sarah Bonner a fost contactată de o altă persoană care îi văzuse anunțul și care i-a spus care era adevărata valoare a tabloului pe care tocmai îl vânduse.

tablou
Lucrarea pe care a vândut-o femeia FOTO: news.com.au

Astfel, ea a aflat că piesa i-ar aparține celebrului artist francez Pierre Soulages, cunoscut și ca „maestru al negrului”, care a murit anul trecut. Se pare că opera pe care a avut-o Sarah era una dintre 200 de lucrări din colecția din 1957 a lui Soulages, „Lithographie No. 3”.

Un alt exemplar din colecție este în prezent scos la vânzare pe site-ul unui colecționar cu 46.000 de dolari. Un altul se află în colecția Muzeului de Artă Modernă din New York.

Nu se știe cu cât a cumpărat inițial Sarah Bonner opera sau cât valorează exact, pentru că mai întâi ar trebuie să fie autentificată, însă cei cu care s-a consultat i-au spus că ar fi putut obține fără probleme 20.000 de dolari.

Sarah Bonner a spus că, după ce și-a dat seama de valoarea reală a piesei, a încercat fără succes să-l contacteze pe cumpărător. După ce a făcut câteva investigații, a aflat că acesta ar fi Leigh Capel, un comerciant de artă respectat din Sydney.

Capel nu poate fi acuzat de nimic, iar atunci când a fost contactat de presa din Australia pentru comentarii a spus că nu are nimic de spus despre tranzacția respectivă.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri