Emil Hurezeanu, despre scandalul interceptărilor din SUA: Asistăm la idealizarea dreptului la confidențialitate

Data publicării:
emil hurezeanu - 1045397-Mediafax Foto-Zoltan Lorencz

Asistăm la idealizarea dreptului la confidențialitate, în condițiile ignorării contextului geopolitic actual, care nu mai este același cu cel de dinaintea atentatelor de la 11 septembrie 2001, a spus Emil Hurezeanu, la „Jurnalul de seară”.

Barack Obama a stârnit iritări spunând că nu poți să ai 100 la sută securitate cu sută la sută respectare a vieții private. Nu se poate vorbi de o libertate, astăzi, a cetățeanului britanic, german, român sau american, la fel ca înainte de 2001. Asta e limpede”, a afirmat jurnalistul.

Pentru că niciun politician și niciun cetățean al unei țări libere n-ar accepta discuția contrară: nu supraveghez pe nimeni sau supraveghez cum o făceam până în 2001, dar vă rog foarte mult să nu îmi cereți socoteală dacă atentatul de la New York, atentatul de la Londra, atentatul de la Madrid, atentatul de la Boston, atentatul de la Beslan, atentatul de la Moscova se repetă”, a spus Emil Hurezeanu.

Publicațiile The Washington Post şi The Guardian au dezvăluit, recent, existenţa a două programe secrete ale NSA. Unul priveşte colectarea a datelor apelurilor telefonice în Statele Unite de către operatorul Verizon şi, se pare, şi de către alţi operatori.

Celălalt program, numit PRISM, vizează interceptarea comunicaţiilor internauților străini, care se află în afara teritoriului Statelor Unite, pe nouă reţele mari de socializare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri