“Este unul dintre cele mai sigure locuri din lume”. Cum a reușit acest stat să limiteze cazurile de infectare cu coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
Oras din Sudul Australiei
Foto: Guliver / Getty Images

Australia de Sud este considerat a fi unul dintre cele mai sigure locuri din lume, potrivit unui oficial din Sănătate, după ce autoritățile au reușit să aplatizeze curba infectărilor cu coronavirus, potrivit CNN. În urmă cu o lună, niciun australian nu și-a imaginat că acest lucru ar putea fi posibil atât de repede.

Prim-ministrul Australiei, Scott Morrison a anunțat că pe 8 mai este programată o ședință cu toți miniștrii pentru a discuta despre posibilitatea relaxării măsurilor anti-COVID.

“Australienii și-au câștigat acest drept. Trebuie să repornim economia. Trebuie să revenim la normalitate”, a declarat șeful Executivului australian.

Cu o populație de 1,6 milioane de locuitori, Australia de Sud a raportat doar 438 de cazuri de infectare cu coronavirus, în prezent doar 14 mai fiind active; și patru decese.

„Cred că foarte mulți sunt surprinși că Australia a făcut față pandemiei. Uitându-ne la ce se întâmplă în afara granițelor noastre, putem spune că acesta este unul dintre cele mai sigure locuri din lume, altul în afară de Noua Zeelandă”, a declarat Nicola Spurrier, șefa Direcției de Sănătate Publică din Australia de Sud.

Pe întreg teritoriul Australiei s-au înregistrat, în total, 6.762 de cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care 92 decese, iar 5.720 de persoane s-au vindecat, potrivit datelor oficiale.

Succesul Australiei în gestionarea crizei de COVID-19 se datorează măsurilor restrictive impuse încă de la primele cazuri raportate.

Pe 1 februarie, Australia și-a închis granițele pentru toți cetățenii străini care au vizitat recent China. Pe măsură ce virusul s-a răspândit, autoritățile australiene au interzis accesul în țară tuturor cetățenilor din Iran, Coreea de Sud și Italia. Pe 19 martie, însă, statul și-a închis frontierele pentru toți cetățenii străini.

Pe 22 martie, toate barurile, cluburile, cinematografele, sălile de sport și lăcașurile de cult au fost închise pe o perioadă nedeterminată, în timp ce restaurantele și cafenelele puteau doar să livreze la domiciliu. Farmaciile, supermarketurile și saloanele de înfrumusețare au rămas deschide.

Editor: I. I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri