Europa, sub imperiul iernii. În mai multe ţări traficul a fost dat peste cap

Data publicării:
1501 20iarna 20europa-43815

Locuitorii din Zagreb au găsit capitala Croaţiei acoperită cu nămeţi de jumătate de metru. 200 de pluguri au fost scoase să cureţe carosabilul, dar în zadar. Transportul public a fost dat peste cap.

De capriciile iernii nu au scăpat nici vecinii unguri. Traficul feroviar şi rutier a fost perturbat din cauza ninsorii, care afectează ţara de duminică după-amiază. Poliţia a înregistrat un val de accidente rutiere, din fericire uşoare.

Şi în Slovenia se circulă cu greutate pe principalele autostrăzi, din cauza căderilor masive de zăpadă, a vizibilităţii reduse, a rafalelor de vânt şi a gheţii.

Şi în Marea Brtanie ninsoarea şi viscolul le-au dat de furcă şoferilor şi autorităţilor. Serviciile de meteorologie au avertizat că ninsorile şi rafalele de vânt urmează să se intensifice în centrul ţării Britaniei, în sud-est şi în Scoţia. Regiunile respective sînt vizate de avertismente cod "galben".

Iarnă grea şi în Asia

În Siberia, termometrele au înregistrat -46 de grade Celsius în oraşul Iakuţk. Îngheţul a deteriorat semafoarele şi a produs haos în trafic. Autorităţile au trimis echipe de intervenţie ca să repare sistemele de încălzire, deteriorate la rândul lor de frig.

De o iarnă grea au parte şi japonezii. 700 de zboruri interne şi zeci de curse feroviare au fost anulate, iar traficul din Tokyo a devenit un haos.

Vremea rea nu le-a descurajat pe cîteva tinere, care au înfruntat nămeţii înveşmântate în costum de gheişă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri