FBI oferă o recompensă de 5 milioane de dolari pentru „Chapo Isidro”

Data publicării:
chapo isidro

Biroul Federal de Investigații (FBI) a anunțat miercuri că va recompensa cu cinci milioane de dolari orice informație menită să conducă la capturarea traficantului mexican de droguri Fausto Isidro Meza Flores, alias Chapo Isidro, lider al cartelului Meza Flores, transmite EFE, preluată de Agerpres.

FBI crede că acesta s-ar ascunde în Mexic. Cartelul său dispune de o mare putere în statul Sinaloa (nord-vestul țării).

Potrivit FBI, „Chapo Isidro” se numără printre liderii cartelului fraților Beltrán Leyva și devenise mâna dreaptă a lui Alfredo Beltrán Leyva, capturat în 2008 în Mexic și condamnat la închisoare pe viață în acest an de către o instanță din Districtul Columbia.

O curte federală din același district a deschis, în mai 2012, un dosar contra lui Meza Flores, care este acuzat de uz de arme de foc și trafic de cocaină, metamfetamină, marijuana și heroină, substanțe pe care ar fi început să le distribuie în Statele Unite în ianuarie 2000.

Dacă va fi capturat, mexicanul de 35 de ani riscă în SUA o pedeapsă minimă de 10 ani închisoare numai pentru trafic de droguri și un minim de 42 de ani de detenție pentru posesie și uz de arme de foc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri