Filmul capturării unor teroriști. Cum au fost împușcați suspecții de uciderea unui soldatului britanic

Data publicării:
militar britanic

În imaginile difuzate de presa britanică, cei doi bărbaţi care l-au ucis pe soldatul britanic cu două zile în urmă pot fi văzuţi cu arme în mână, ameninţând forţele de ordine. Unul dintre suspecţi aleargă către o maşină de poliţie şi chiar înainte să ajungă la vehicul, se aud două focuri de armă, iar bărbatul cade la pământ. Poliţiştii îl încercuiesc şi la scurt timp sunt trase alte șase focuri de armă, iar al doilea suspect este doborât.

Cei doi bărbaţi care l-au ucis pe soldatul britanic Lee Rigby, Michael Adebolajo şi Michael Adebowale, sunt la spital, sub pază strictă. Militarul avea 25 de ani, avea un copil şi participase la operaţiunile din Afganistan.

„Lee a fost un soldat devotat şi profesionist, mândru să poarte însemnele acestui regiment. A fost o adevărată figură în regimentul nostru de infanterie. El era inima toboşarilor şi a luat parte la multe evenimente. Era şi un trăgător desăvâşit care a acţionat cu distincţie în Afganistan, Germania şi Cipru”, a declarat Jim Taylor, comandantul batalionului regal de infanterie.

Între timp, încep să apară detalii despre cei doi atacatori. Liderul unei grupări islamiste, interzise în Regatul Unit încă din 2010, spune că unul dintre suspecţi frecventa întâlnirile organizaţiei sale.

„Cred că există o cauză şi un efect. Cauza evenimentelor stă în politica externă. Decât să condamnăm acţiunea, mai bine ne-am ocupa de ce anume a provocat-o. Dacă s-ar retrage trupele din ţările musulmane, dacă nu s-ar mai folosi măsuri opresive, atunci astfel de lucruri nu s-ar mai întâmpla”, spune Anjem Choudary, liderul grupării islamiste Al-Muhajiroun.

Autorităţile britanice au mai reţinut alţi doi suspecţi în cazul asasinatului de miercuri. Totodată, au fost sporite măsurile de securitate la Londra, iar 1.200 de poliţişti au fost trimişi să patruleze în zonele aglomerate şi în preajma aşezămintelor religioase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri