Google, Oracle şi Red Hat vin în ajutorul Casei Albe: repară site-ul programului de sănătate Obamacare

Data publicării:
obamacare

Google, Oracle şi Red Hat, giganţi ai industriei IT mondiale, îl vor ajuta pe Barack Obama să repare pagina de internet care ar trebui să le ofere americanilor asigurări medicale ieftine - healthcare.gov. Site-ul este deci interfaţa contestatului program de sănătate care a fost cât pe ce să arunce Statele Unite în incapacitate de plată – Obamacare.

Pagina de internet a devenit activă odată cu declanşarea crizei politice americane, la 1 octombrie, iar de la bun început a dat tot felul de erori. Fie a picat, fie nu le-a permis anumitor cetăţeni să se înregistreze. Acum, marile companii din IT-ul american vor să rezolve aceste probleme, chiar dacă sunt conştiente că prin implicarea lor ar putea fi suspectate de partizanat politic.

Mai mulţi ingineri trimişi de Google, Oracle şi Red Hat deja s-au apucat să meşterească la pagina de internet a programului american de sănătate Obamacare, scrie publicaţia economică Bloomberg. Pagina a fost lansată pe 1 octombrie, când preşedintele american Barack Obama şi colegii săi democraţi săi aveau nevoie de cât mai multă credibilitate în disputa bugetară cu republicanii.

Deşi reforma medicală în sine este coerentă, site-ul a funcţionat dezastruos de la bun început. Pagina de internet ar fi trebuit să le ofere americanilor acces la asigurări medicale obligatorii ieftine, subvenţionate de guvernul de la Washington. Din păcate, nu a reuşit decât să le ridice tensiunea celor care au încercat să îşi cumpere o asigurare dar nu au reuşit din cauza unor erori în lanţ ale sistemului informatic.

Vineri, la exact o lună de când a fost lansat acest serviciu, reprezentanţii guvernului au anunţat deschis că au acceptat să primească o mână de ajutor din partea marilor companii IT. Specialiştii lor vor încerca să repare erorile care au luat naştere din cauză că sistemul online a fost creat în grabă şi pe bucăţi de mai multe companii din Canada şi America care au ajuns să lucreze împreună mai degeabă întâmplător.

Administraţia de la Washington estimează că prin programul Obamacare vor fi asiguraţi 7 milioane de americani care nu beneficiază de asigurare medicală în prezent. Din 31 martie, cetăţenii americani neasiguraţi medical vor fi pasibili de amenzi de până la 1% din veniturile anuale.

Business Club



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri