Groază în satul în care un individ îmbrăcat ca doctorii ciumei din secolul XVII se plimbă de două săptămâni. Ce spune poliția

Data actualizării: Data publicării:
sat Marea Britanie
FOTO: Facebook

Poliția caută o persoană care se plimbă într-un sat britanic îmbrăcată asemenea doctorilor ciumei din secolul al XVII-lea. Oamenii din Hellesdon, aproape de Norwich, spun că sunt, în egală măsură, „îngroziți” și „amuzați” de apariția individului echipat cu o mantie neagră,  pălărie și mască cu cioc.

Medicii care îi tratau pe bolnavii de ciumă credeau că masca acționa ca un filtru împotriva bolii.

Poliția din localitate nu este „amuzată” de acest individ și îl caută spunând că vrea să-i transmită un avertisment, potrivit BBC NEWS.

Persoana deghizată astfel se plimbă zilnic prin localitate de aproximativ două săptămâni. Imagini au fost postate pe pagina de socializare a satului, atrăgând puncte de vedere diferite.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

O persoană a scris: „Soția mea s-a speriat de moarte. Copiii sunt terifiați”. Un alt localnic a scris: „Nu este un gest normal, este cumplit pentru sărmanii copii să vadă așa ceva.

Sunt însă și oameni care au sărit în apărarea individului: „Recunosc că este ciudat, dar ce rău face... Pe mine m-a făcut să râd”.

Danny Buck, istoric la Universitatea East Anglia, care a văzut imaginea, a declarat: „Este un costum autentic și este important ca oamenii să realizeze că, în secolul al XVII-lea, doctorii ciumei au fost curajoșii care au ieșit atunci și au dat piept cu boala”.

Poliția Norfolk a declarat că ofițerii sunt conștienți de îngrijorările stârnite de acest individ, dar că nu s-a comis nicio infracțiune. Polițiștii îl caută acum ca să-i explice ce implicații au acțiunile sale asupra comunității locale.

doctorii ciumei
FOTO: Guliver/ Getty Images

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri