Hyperion a ajuns cel mai protejat copac din lume. Cei care sunt prinși în apropierea lui riscă închisoare și o amendă uriașă

Data actualizării: Data publicării:
Sequoia Generalul Sherman
Cel mai înalt copac din lume, este interzis, în mod oficial, vizitatorilor. FOTO: Profimedia Images

Hyperion, care a fost consemnat în Cartea Recordurilor, ca fiind cel mai înalt copac din lume, este interzis, în mod oficial, vizitatorilor, scrie CNN. Cei care vor fi prinși în apropierea lui riscă închisoare și amendă.

Parcul Național Redwood din California a transmis un comunicat săptămâna trecută în care anunța că oricine este prins în apropierea copacului riscă până la șase luni de închisoare și o amendă de 5.000 de dolari.

Arborele, care se află în adâncul parcului și nu are niciun traseu care să ducă la el, s-a confruntat cu o degradare severă din cauza amatorilor de senzații tari care l-au vizitat începând din 2006, când a fost găsit de o pereche de cercetători.

Arborele sequoia de coastă (sequoia sempervirens) este înalt de 115,92 metri, iar numele lui provine din mitologia greacă – Hyperion a fost unul dintre Titani și tatăl zeului soarelui Helios și al zeiței lunii Selene.

„Hyperion este situat în afara traseului, printr-o vegetație densă și este nevoie de o tăiere intensă a tufișurilor pentru a se ajunge la el”, se arată într-o declarație pe site-ul parcului național.

„În ciuda călătoriei dificile, popularitatea crescută datorată bloggerilor de călătorii și site-urilor de internet a acestui copac din afara traseului a dus la devastarea habitatului din jurul lui Hyperion”, se arată în comunicat. „În calitate de vizitator, trebuie să decideți dacă veți face parte din conservarea acestui peisaj unic – sau veți face parte din distrugerea lui?”.

În plus, din cauza semnalului slab de GPS și telefonie mobilă, există riscul ca dacă un turist se pierde sau este rănit în zonă să nu poată fi salvat, a declarat  

Leonel Arguello, șeful resurselor naturale al parcului.

Pe lângă eroziunea și daunele cauzate la baza copacului, numărul mare de vizitatori duce la probleme de mediu - "Oamenii lasă hârtie igienică folosită și deșeuri, nu este bine", a spus Arguello.

În plus, zona este amenințată de incendiile de pădure, care sunt tot mai frecvente și extinse în California.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri