Imaginile din satelit surprinse deasupra unui șantier naval din Coreea de Nord: ce armă construiesc nord-coreenii

Data actualizării: Data publicării:
Submarin nuclear Coreea de Nord
Foto: Planet Labs

Coreea de Nord este pe cale să lanseze la apă un submarin purtător de rachete balistice, după cum arată mai multe imagini din satelit publicate de CNN.

Imaginile au fost surprinse la șantierul naval din Sinpo, un port situat pe coasta nord-coreeană a Mării Japoniei.

„Coreea de Nord a ridicat aici o structură în zona bazinelor portuare, pentru a ascunde noul model de submarin”, a declarat, pentru CNN, directorul Institutului Middlebury pentru Nonproliferarea Armelor Nucleare. Respectivul institut deține satelitul care a realizat fotografiile menționate.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Din analiza imaginilor, putem considera că, dacă submarinul nu a fost deja lansat la apă, acest lucru se va petrece în curând”, declară directorul institutului.

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un a vizitat, în luna iulie, șantierul naval și a urmărit personal stadiul construcției submarinului. Conform unui comunicat al Agenției Centrală de Știri a Coreei de Nord, lui Kim Jon Un i-au fost prezentate informații legate de operaționalizarea submarinului și sistemele de armament de la bord.

Regimul de la Phenian urmărește de mai multă vreme să construiască un submarin capabil să lanseze rachete nucleare, o măsură care, potrivit analiștilor militari, ar mări considerabil capacitățile ofensive și de descurajare nucleară ale Coreei de Nord.

Experții și analiștii militari sunt de părere că, în prezent, Coreea de Nord, dispune deja de o flotă de 70 de submarine, majoritatea uzate moral și incapabile să lanseze rachete balistice nucleare.

Editor web: Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri