Video Impactul sărăciei în Africa de Sud: Coadă de 4 km pentru ajutorul de alimente

Data actualizării: Data publicării:
coada alimente

4 kilometri. Atât de mult s-a întins coada pentru alimente oferite gratuit, într-un oraș din Africa de Sud. Țara este sub restricții de circulație de cinci săptămâni și pentru că foarte multe afaceri s-au închis, sărăcia a început să se accentueze.

Mii de oameni s-au așezat la rând pentru a primi pachete cu alimente, în orașul sud-african Centurion. Filmările cu drone au arătat că înșiruirea de oameni se întindea pe 4 kilometri.

Cam 8000 de companii din Africa de Sud au făcut donații pentru cei care au rămas fără surse de venit din cauza pandemiei de COVID-19. Mai bine de jumătate din populația țării trăia la limita sărăciei și înainte de răspândirea coronavirusului în lume. Acum, restricțiile au închis cele mai multe dintre micile afaceri care îi ajutau pe oameni să supraviețuiască.

În această perioadă, sud-africanii devin tot mai conștienți de inegalitățile sociale foarte adânci din rândul lor. Diferențele între bogați și săraci se reflectă și în modul în care au fost impuse restricțiile. Acestea includ accesul la apă sau accesul la subvențiile sociale.

Guvernul intenționează să redeschidă sectorul agricol și să permită reluarea unei părți a economiei, chiar de astăzi, de 1 mai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri