În interiorul grupării Statul Islamic. Un jurnalist german a reuşit să stea de vorbă cu teroriştii din Irak

Data publicării:
2312 stat islamic

Fanatismul celor care luptă în Siria şi Irak nu are vârstă. De cum reuşesc să ţină o armă în mână, ei pleacă la luptă şi nu le pasă de nimic altceva. Potrivit ziaristului german, printre cei înrolaţi în gruparea teroristă sunt oameni cu studii superioare, unii chiar din Europa sau din Statele Unite.

Sunt doar 1%. Este o mişcare de doar 1% în lumea islamică. Dar această mişcare de 1% are puterea unui tsunami nuclear. Este incredibil, am fost atât de uimit, nu am putut înţelege acest entuziasm”, a spus Jurgen Todenhofer, jurnalist german.

Iar entuziasmul lor este vizibil în declaraţiile pe care le dau. „Vom cuceri Europa într-o bună zi. Nu este nicio îndoială, vom reuşi. Vom ucide 150 de milioane, 200 de milioane, 500 de milioane... Nu ne pasă. Noi nu ne retragem. Noi doar luptăm şi Allah atotoputernicul ne va arăta calea. Cei care au renunţat la islam nu au o ideologie solidă, astfel încât ei o iau la fugă. Ei au venit să lupte pentru tirani, luptă pentru bani”, a spus unul dintre ei.

Iar pentru a dovedi că nu le e teamă de moarte, mulţi dintre luptătorii Statului Islamic merg la luptă cu o centură de explozibili la brâu. Jurnalistul german a fost condus prin Mosul, al doilea oraş ca mărime al Irakului, unde a vizitat moscheea în care ţinea discursuri liderul Statului Islamic, dar şi în localitatea Rakka din Siria, bastion al islamiştilor. Iar din cele văzute acolo, opinia jurnalistului german este că Statul Islamic este mult mai periculos decât îşi închipuie liderii occidentali.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri