Într-un nou mesaj, gruparea jihadistă Stat Islamic spune de ce a atacat Rusia și cum au acționat teroriștii

Data actualizării: Data publicării:
Terrorist attack in the Crocus City Hall concert hall.
Atac terorist la sala de spectacole Crocus City Hall. Foto: Profimedia

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a declarat, sâmbătă, că patru dintre luptătorii săi au comis masacrul de vineri seară de la sala de concerte Crocus City Hall, din Moscova, și că motivul atacului are legătură cu războiul în desfășurare dintre Statul Islamic și „ţările care luptă împotriva Islamului”, relatează BCC

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Noi detalii publicate pe conturile grupului SI de Telegram arată că patru atacatori au fost implicați în atacul mortal de la sala Crocus din Moscova, potrivit postului de știri a grupării jihadiste Amaq. 

Purtătorul de cuvânt al SI susține că atacul a fost efectuat de „luptători” înarmați cu „mitraliere, un pistol, cuțite și bombe incendiare”, și că atacul a fost precedat de o misiune de recunoaștere „concertată”.

În ceea ce privește motivul atentatului, Amaq spune că „atacul vine în contextul unui război normal în desfășurare între Statul Islamic și „ţările care luptă împotriva Islamului”.

Rusia nu a comentat încă afirmațiile, dar SUA au spus că este credibil că gruparea Stat Islamic ar putea fi în spatele atacului.

Sâmbătă, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că „toţi cei patru autori” ai atacului comis vineri seara la periferia Moscovei au fost arestaţi în timp ce „se îndreptau spre Ucraina”. 

Citește și: Putin acuză Ucraina în prima reacție după atacul terorist de la Moscova: Îi vom găsi și pedepsi pe toți cei implicați

„Se îndreptau spre Ucraina unde, conform datelor preliminare (ale anchetatorilor), le fusese pregătită o 'fereastră' pentru a trece graniţa”, a afirmat Putin, dând asigurări că „cei care se află în spatele acestor terorişti vor fi pedepsiţi” şi că „nu vor avea un destin de invidiat”.

Numărul victimelor în urma atacului de vineri seară de la periferia Moscovei a crescut la 143 morţi și alți 88 au fost răniți, mulți dintre ei fiind acum în stare gravă.

Kremlinul a anunţat că Rusia a reţinut 11 persoane, inclusiv pe cei patru presupuşi atacatori înarmaţi, în legătură cu asaltul de la sala de concerte Crocus City Hall.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri