În SUA, o tânără drogată care a comis un accident similar cu cel din 2 Mai a fost condamnată la închisoare pe viață

Data actualizării: Data publicării:
o fata plange in instanta de judecata
Mackenzie Shirilla, în momentul în care își află sentința FOTO: Profimedia Images

O adolescentă din SUA, care a comis un accident de circulație similar cu cel de la 2 Mai, a fost condamnată la închisoare pe viață. Ea s-a urcat drogată la volan și s-a izbit cu mașina de un zid, la viteza de 160 km/ oră, omorându-și iubitul și un prieten.

Mackenzie Shirilla, de 19 ani, a fost condamnată la două sențințe pe viață de un tribunal din Ohio, pentru moartea iubitului ei Dominic Russo, de 20 de ani, și a unui prieten, Davion Flanagan, de 19 ani, în iulie anul trecut. Shirilla, care avea 17 ani la data accidentului, a intrat cu mașina în zidul unei clădiri.

Cei doi pasageri au fost declarați morți la locul accidentului.

Ancheta a stabilit că toți trei au fumat marijuana, iar poliția a găsit în mașină și alte droguri, relatează Sky News.

Mackenzie Shirilla, în momentul în care își află sentința FOTO: Profimedia Images
Mackenzie Shirilla, în momentul în care își află sentința FOTO: Profimedia Images

Christine Russo, mama lui Dominic Russo, a spus în instanță că „Mackenzie a fost nemiloasă cu Dominic și Davion”, apoi i s-a adresat: „fii recunoscătoare că încă ești în viață și că ai un viitor, oricare ar fi acesta”.

Shirilla, care nu a depus mărturie în proces, a citit o declarație în instanță înainte de anunțarea sentinței. „Către familiile lui Dominic și Davion... îmi pare sincer foarte rău. Sper că într-o zi vă veți da seama că nu am vrut să se întâmple asta și că n-am făcut-o intenționat”.

Judecătoarea, care a caracterizat accidentul drept „iadul pe roți”, a spus că tânăra a condus în mod intenționat la o oră la care nu ar fi mulți martori în zonă, pe un drum pe care nu-l frecventa în mod obișnuit, dar pe care îl analizase cu câteva zile înainte de accident.

Procurorii au susținut în timpul procesului că Shirilla devenise ostilă cu iubitul ei și că ar fi vrut să pună capăt relației.

Înainte de pronunțarea sentinței, acuzarea a prezentat în instanță videoclipuri de pe TikTok în care Shirilla se distrează la un concert și sărbătorește Halloweenul, la câteva luni după accident. Mama ei i-a spus judecătorului că au fost singurele ieșiri și că în restul timpului fiica ei a stat numai în camera ei și a plâns încontinuu.

Mackenzie Shirilla ar putea să depună cerere pentru eliberare condiționată abia după 15 ani.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri