Încă un cetățean american a fost arestat în Coreea de Nord

Data publicării:
Daily Life In Pyongyang
Foto: Gulliver/GettyImages

Autoritățile din Coreea de Nord au arestat încă un cetățean american „suspectat de comiterea unor acțiuni împotriva statului”. Este al doilea cetățean al SUA reținut pe teritoriul nord-coreean în mai puțin de o lună, relatează agenția oficială de presă KCNA, potrivit Agerpres.

Daily Life In Pyongyang
Foto: Gulliver/GettyImages

Cetățeanul american pe nume Kim Hak-song, angajat al Universității pentru Știință și Tehnologie din Phenian, a fost arestat pe data de 6 mai. Celălalt cetățean american, arestat pe 22 aprilie, este Sang-duk Kim, profesor la aceeași universitate.

Numărul total al cetățenilor americani aflați în detenție în Coreea de Nord ajunge astfel la patru, iar noile arestări survin în timp ce în peninsula coreeană cresc tensiunile provocate de diferitele teste militare ale Phenianului, care au determinat SUA să evoce posibilitatea unor lovituri militare preventive.

Există posibilitatea ca regimul de Phenian să încerce să folosească acești cetățeni americani drept monedă de schimb pentru a negocia cu Washingtonul, cum s-a mai întâmplat în trecut.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri