Închisoare pentru cei care încalcă regulile de carantină în Coreea de Sud. „Vom aplica principiul toleranţei zero"

Data actualizării: Data publicării:
Epidemie de coronavirus în Coreea de Sud, oameni stau în metrou, cu măşti pe feţe
Foto: Profimedia Images

Cetăţenii sud-coreeni care încalcă regulile de carantină riscă până la un an de închisoare, a anunţat guvernul din Coreea de Sud. De asemenea, străinii aflaţi în această ţară care nu respectă autoizolarea vor fi expulzaţi, după înmulţirea semnificativă a cazurilor de coronavirus importate, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

„Vom aplica principiul toleranţei zero în luarea de măsuri împotriva celor care părăsesc autoizolarea fără motive legitime”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, Yoon Tae-ho, director general pentru politici de sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Sud-coreenii care încalcă regulile ar putea primi o pedeapsă de până la un an de închisoare şi o amendă de 8.100 de dolari.

„Străinii vor fi repatriaţi forţat, iar cetăţenii coreeni vor fi raportaţi la poliţie pentru penalităţile corespunzătoare şi vor pierde sprijinul financiar acordat celor care au respectat carantina de 14 zile”, a spus oficialul guvernamental.

Autorităţile din Coreea de Sud au înăsprit regulile de intrare pentru cei care vin din ţări puternic afectate de pandemie, fiind supuşi unei carantine obligatorii de două săptămâni, însă cel puţin 11 persoane au încălcat regulile de autoizolare în perioada 13-24 martie, a precizat Ministerul Sănătăţii, fără a menţiona naţionalităţile lor.

Coreea de Sud a raportat joi 104 noi cazuri de coronavirus, având pentru a doua zi la rând mai multe cazuri importate decât cele interne, conform Centrului Coreean pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KCDC).

Numărul total al cazurilor a ajuns la 9.241, iar bilanţul deceselor a urcat la 142, de la cele 126 anunţate miercuri.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri