India. Muncitorii întorși din orașele închise de carantină, stropiți la grămadă cu dezinfectant folosit pentru igienizarea autobuzelor

Data actualizării: Data publicării:
migranti stropiti
Sursa: CNN

Scene revoltătoare în India, după ce în statul indian Uttar Pradesh muncitorii migranți, care au rămas fără locurile de muncă și se întorc acasă după impunerea carantinei la nivel național, au fost stropiți de autorități cu dezinfectant folosit pentru igienizarea autobuzelor.

Un ofițer principal responsabil cu operațiunile COVID-19 din Uttar Pradesh, a declarat pentru CNN că aproximativ 5.000 de persoane au fost „pulverizate public” când au ajuns în provincia indiană, înainte ca acestora să li se permită să meargă la familii.

„I-am stropit aici, ca parte a unității de dezinfectare, pentru că nu dorim ca aceștia să fie purtători de virus pe care să îl ducă mai departe în comunitățile lor”, explică autoritățile locale care susțin că dezinfectantul utilizat nu dăunează organismului uman.

Totuși, în timp ce dezinfectanții chimici sunt folosiți pentru curățarea suprafețelor, aceștia pot fi periculoși pentru oameni. Și conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), folosirea dezinfectantului pe piele nu va ucide virusul dacă acesta este deja în organism.

„Aceasta este o acțiune excesivă făcută de unii angajați fie din ignoranță, fie din frică", a declarat ministrul Sănătății din India.

Numărul total de cazuri de COVID-19 din India a trecut de pragul de 1.000, luni, în contextul în care guvernul a declarat că nu există planuri de prelungire a stării de izolare la nivel naţional decretate pentru o perioadă de trei săptămâni.

Citește și Coronavirus. Țara în care distanțarea socială este un privilegiu: Toți ieșim afară la o toaletă comună, toate cele 20 de familii

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri