Coronavirusul se răspândește și în India, țară cu peste un miliard de locuitori. Numărul de cazuri confirmate a depășit 1000

Data publicării:
India Imposes Nationwide Lockdown As The Coronavirus Continue To Spread
Foto: Yawar Nazir/Getty Images

Numărul total de cazuri de COVID-19 din India a trecut de pragul de 1.000, luni, în contextul în care guvernul a declarat că nu există planuri de prelungire a stării de izolare la nivel naţional decretate pentru o perioadă de trei săptămâni, informează dpa, citat de Agerpres.

Numărul total de cazuri de infectare cu noul coronavirus a urcat în prezent la 1.071, după anunţarea a 92 de cazuri noi, a informat Ministerul Sănătăţii. Dintre acestea, 29 s-au soldat cu decese, iar 99 de persoane s-au vindecat. Începând cu 20 martie s-a înregistrat o creştere constantă a cazurilor de COVID-19, 179 de cazuri noi fiind raportate doar sâmbătă, cea mai mare creştere în 24 de ore de până acum.

Cu toate acestea, oficialii au declarat că nu există planuri de extindere a ordinului de izolare la domiciliu după 14 aprilie, în urma unor relatări, potrivit cărora guvernul analizează extinderea restricţiilor, deoarece este alarmat de riscul de infecţie asociat exodului în masă al lucrătorilor migranţi care încearcă să ajungă acasă.

Citiți și: Coronavirus. Țara în care distanțarea socială este un privilegiu: Toți ieșim afară la o toaletă comună, toate cele 20 de familii

„Există zvonuri şi relatări în media care susţin că guvernul va extinde #izolarea21 când aceasta va expira. Secretarul cabinetului, Rajiv Gauba, a negat aceste relatări, afirmând că ele sunt fără fundament”, a precizat biroul de presă al guvernului pe Twitter.

Duminică, premierul indian Narendra Modi şi-a cerut scuze pentru greutăţile cu care se confruntă în aceste zile populaţia săracă, în contextul în care mii de lucrători migranţi continuă să se întoarcă în oraşele şi satele lor de origine, disperaţi că au rămas fără mâncare şi adăpost.

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri