India. Stare de alertă, după moartea unei tinere violată într-un autobuz

Data publicării:
29122012 20india-41072

Tânăra violată a murit într-un spital din Singapore, unde fusese transferată în vederea unui transplant de organe.

La 16 decembrie, studenta a fost agresată la New Delhi, într-un autobuz, de şase bărbaţi care au violat-o şi au bătut-o cu răngile, după care au aruncat-o afară din vehicul. Cazul este emblematic pentru abuzurile şi violenţele la care sunt supuse femeile în India, unde un viol are loc o dată la 18 ore. Mii de oameni au protestat vehement zile în şir, în capitala New Delhi, şi au cerut să se facă dreptate. Ei au acuzat poliţia că este coruptă şi îi lasă pe violatori să scape nepedepsiţi.

Premierul ţării a făcut apel la calm şi a ordonat crearea unui comisii de anchetă. Cei şase violatori au fost arestaţi, iar doi poliţişti au fost suspendaţi din funcţie. Manifestanţii cer însă măsuri concrete şi pe termen lung pentru a pune capăt abuzurilor. Mai ales că istoria se repetă. O adolescentă de 17 ani, dn nordul ţării, victimă a unui viol colectiv, şi-a pus capăt zilelor, după ce poliţiştii locali au făcut presiuni asupra ei pentru a nu depune plângere.

În India, numai anul trecut s-au înregistrat peste 24.000 de violuri, dintre care aproape 600 la New Delhi. Acestea sunt însă cifrele oficiale. De multe ori victimele se feresc să reclame cazul la poliţie, de teamă că vor fi marginalizate de societate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri