Iranul anunţă că a arestat o „echipă teroristă” care are legături cu Israelul. „Încercau să asasineze diverşi indivizi”

Data publicării:
woman sits on the back seat of a moped in Iran with her hair uncovered; the license plate is not visible
Foto: Profimedia

14 membri ai unei „echipe teroriste” având legături cu Israelul au fost arestaţi în nord-vestul Iranului, a anunţat luni agenţia de presă iraniană semioficială Tasnim.

„14 membri cu legături cu Israelul au fost arestaţi în timp ce încercau să identifice şi să asasineze diverşi indivizi”, a relatat Tasnim, preluată de Reuters, potrivit Agerpres.

Iranul şi Israelul se află într-un război acoperit, cu atacuri cibernetice, asasinări misterioase ale cercetătorilor iranieni şi sabotaje asupra navelor, deşi niciuna dintre aceste ţări nu recunoaşte public acţiunile sale.

Israelul consideră Iranul drept principalul său inamic şi atacă de mai mulţi ani poziţiile militare iraniene şi pe cele ale miliţiilor aliate Teheranului în Siria pentru a îngrădi prezenţa militară iraniană în regiune.

Teheranul a acuzat Israelul că s-a aflat în spatele protestelor ce au urmat decesului Mahsei Amini în septembrie anul trecut, soldate cu circa 500 de morţi în urma confruntărilor între manifestanţi şi forţele de ordine.

Cel puţin 16 persoane au fost condamnate la moarte pentru participarea la aceste proteste, dintre care patru au fost executate.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri