Israelul vrea să imunizeze 2 milioane de cetăţeni contra COVID-19 până la sfârşitul lui ianuarie

Data actualizării: Data publicării:
vaccinare anti-covid in israel
Israelul conduce în topul vaccinărilor anti-COVID realizate în raport cu numărul populației. Foto: Profimedia

Israelul doreşte să-şi imunizeze 2 milioane de cetăţeni, care să primească doză doze din vaccinul împotriva coronavirusului, până la sfârşitul lunii ianuarie, informează Agerpres.

Directorul general al Ministerului Sănătăţii, Hezi Levi, a afirmat că circa o cincime din cele nouă milioane de locuitori ai Israelului - începând cu angajaţii din sistemul sanitar şi persoanele peste 60 de ani - îşi vor primi doza dublă 'până la sfârşitul lui ianuarie'.

„Ar trebui să avem imunizaţi două milioane de rezidenţi”, a precizat acesta la postul public de radio, Kan.

Campania de vaccinare naţională a fost lansată pe 19 decembrie într-un ritm intens impus de premierul Benjamin Netanyahu, care a fost prima persoană din Israel care s-a vaccinat cu vaccinul anti-COVID Pfizer/BioNtech.

 

Cu două zile în urmă, un milion de israelieni primiseră deja prima doză de vaccin, practic 10% din populaţia ţării.

Confruntat cu o creştere a numărului de infectări, guvernul israelian a decretat pe 27 decembrie un nou lockdown aproape generalizat de cel puţin două săptămâni.

Peste 435.800 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în Israel, potrivit celui mai recent bilanţ comunicat duminică de Ministerul Sănătăţii, înregistrându-se 3.400 de decese.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri