Italienii sunt scandalizați că, mai nou, li se taxează și cuburile de geață din băuturi, cu 50 de cenți bucata

Data actualizării: Data publicării:
nota de plata
Italienii sunt scandalizați că li se taxează și cuburile de geață din băuturi FOTO: Corriere

Pe rețelele sociale, italienii își exprimă furia pentru că zilnic apar tot felul de costuri neașteptate și la fiecare ieșire în oraș se mai adaugă câte ceva în plus de plătit. Mai nou, unele baruri au început să ceară bani chiar și pentru cuburile de gheață din băuturi.

Zilele acestea, un bărbat care a intrat într-un bar din stațiunea Policastro Bussentino, din sudul provinciei Salerno, a avut supriza să constate că a fost taxat cu 1 euro și 50 de cenți pentru cele 3 cuburi de gheață pe care le-a avut în cele două băuturi comandate. Suma este reflectată și în nota de plată pe care a primit-o la final, pe care a distribuit-o pe rețelele sociale și care a fost preluată de Corriere della Sera.

Una din băuturile comandate, o citronadă, a costat 2,50 euro, însă prețul a fost rotunjit în final până la 3 euro de cubul de gheață.

Potrivit sursei citate, cazul acestui bar nu este singular și că taxa pentru gheață este percepută și de alte localuri din sudul Italiei.

Taxă de 2 euro pentru ca un sendviș să fie tăiat în două bucăți 

Recent, o situație și mai bizară a fost reclamată la un bar din zona lacului Como. Proprietara cafenelei Bar Pace a perceput o taxă suplimentară de 2 euro pentru tăierea unui sendviș în 2 bucăți. Și această notă de plată a devenit virală.

O femeie a postat o fotografie cu nota de plată, explicând că a luat masa cu încă o persoană și că au vrut să împartă sandvișul. „Incredibil, dar adevărat”, a scris femeia în iunie. Au cheltuit în total 15,70 euro, dintre care 2 euro au însemnat o taxă pentru un serviciu numit „diviso a metà” (împărțit în două), după cum arată nota de plată.

Clienta nu și-a dezvăluit identitatea, dar profilul său de pe TripAdvisor arată că este o femeie din Milano, cu vârsta între 50 și 64 de ani. Comentariul ei a devenit viral la începutul lunii august, iar Bar Pace a fost bombardat cu recenzii negative pe Facebook, Google și TripAdvisor de oameni revoltați de această practică.

TripAdvisor a suspendat între timp recenziile pentru cafenea, invocând îngrijorări legate de evaluările de la persoane care nu au fost niciodată acolo.

Cristina Biacchi, care deține Bar Pace împreună cu soțul ei, se întreabă de ce clienta supărată nu și-a exprimat îngrijorarea înainte de a plăti nota. „I-am fi explicat că fiecare serviciu suplimentar trebuie plătit”, a declarat ea pentru ziarul italian La Repubblica. „A trebuit să folosim două farfurii în loc de una și s-a dublat timpul de spălat, am folosit și două suporturi pentru farfurii. Să tăiem sandvișul în jumătate ne-a luat ceva timp, iar munca trebuie plătită”, a spus Biacchi.

Valul de recenzii negative a scăzut ratingul Bar Pace la 2,7 stele din 5 stele, pe Facebook.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri