Sari la conținut

Liderul suprem al Iranului, internat în stare critică la spital

  

Potrivit unor informații apărute în media arabe, Ali Khamenei a fost dus de urgență la un spital din Teheran după ce mai multe organe vitale nu îi mai funcționau. El a suferit o intervenție chirurgicală și este în stare critică.

Nu există încă informații oficiale despre starea sănătății sale, scrie Agerpres.

Recent au apărut informații că liderul suprem al Iranului suferă de cancer de prostată, care se propagă și în alte părți ale corpului. Din cauza stării precare de sănătate, el a încetat să mai participe la evenimentele publice.

Spitalizarea ayatollahului Ali Khamenei survine la câteva zile după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a rostit un discurs în Congresul SUA în care a evocat amenințarea reprezentată de Iran pentru Israel și lumea întreagă, îndemnând America să evite semnarea unui acord nuclear, pe care îl dezaprobă, cu statul islamic.

Khamenei a amenințat Israelul cu distrugerea de mai multe ori în trecut. În octombrie 2014, el a utilizat mesajul său anual către pelerinii care merg la Mecca pentru a-i îndemna la unitate pentru „distrugerea” Israelului.

Ali Khamenei deţine conducerea religioasă a Iranului de 26 de ani. În vârstă de 75 de ani, Ali Khamenei este lider suprem al Iranului din 1989. El este omul care are ultimul cuvânt la Teheran, fiind gardianul Revoluţiei Islamice din 1979.