LONDRA. Cea mai înaltă clădire din vestul Europei şi-a deschis porţile

Data publicării:
0202 20ciob 20londra-47235

Clădirea are 310 metri înălţime şi 92 de etaje, şi a costat peste o jumătate de miliard de euro. Aflat în apropiere de Turnul Londrei, „Ciobul” oferă o privelişte spectaculoasă asupra capitalei Regatului Unit.

Proiectul clădirii a demarat în urmă cu 12 ani, iar designul îi aparţine arhitectului italian Renzo Piano, cel care a proiectat și faimosul Centru Pompidou din Paris. Dacă afară este senin, de pe platforma de la etajul 72 pot fi văzute obiective aflate la o distanţă de peste 60 de kilometri.

"Cred că este o minunată nouă atracţie pentru Londra. Ce îmi place la acesta este că nu oferă doar o imagine senzaţională. Nu sunt alte clădiri pe care să le ştiu din care să vezi toate curburile râului. Este ca şi cum ai fi într-un avion", a spus cu admiraţie primarul Londrei, Boris Johnson.

"Ciobul" este un mic oraş pe verticală. Poate adăposti 12.000 de persoane, are un hotel de cinci stele, mai multe restaurante de lux şi 600.000 de metri pătraţi de birouri şi magazine. La toate acestea se mai adaugă 44 de lifturi şi o piscină imensă la etajul 52.

Prețul unui apartament de lux poate ajunge până la 60 de milioane de euro. În toată clădirea există în prezent un singur chiriaş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri