Masacrul din Connecticut. Biden va gestiona strategia națională

Data publicării:
barack 20obama 205490506 20afp 20mediafax 20foto 20mandel 20ngan-39563

Într-o declarație la Casa Albă, Obama a spus că Biden va conduce o analiză a opțiunilor post-Newtown și va prezenta un raport „nu mai târziu de ianuarie”, relatează BBC.

Numeroase persoane cer modificarea legilor privitoare la deținerea de arme, după moartea a 26 de copii și profesori în Newtown. Președintele a spus că majoritatea americanilor susțin schimbări în anumite legi. Ele includ reînnoirea interdicției privitoare la armele de asalt.

Președintele a cerut Congresului să organizeze voturi pe chestiuni legate de legea armelor atunci când se va reuni pentru noul an.

„De data aceasta, cuvintele trebuie să ducă la fapte”, a spus președintele. „Faptul că nu putem preveni fiecare act de violență nu înseamnă că nu putem reduce treptat violența”, a subliniat el.

Biden are zeci de ani de experiență ca senator și analiștii spun că aceasta ar putea fi esențială în a trece modificări de legi prin Congres.

Mulți republicani din Camera Reprezentanților, care au majoritatea acolo, au declarat însă că o acțiune pe legislația armelor este prematură și că acum se concentrează pe tragedia din Newtown.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri