Mesaje anti-Hezbollah pe ecranele din aeroportul din Beirut. Au fost catalogate ca „opera diavolului”

Data publicării:
mesaje anti-hezbollah pe ecrane din aeroportul din beirut
Mesaje anti-Hezbollah pe ecranele din aeroportul din Beirut. Atacul cibernetic, denunțat ca „opera diavolului”. Foto: X

Sistemele de afişare pe ecrane de la aeroportul din Beirut au fost piratate duminică, iar pe ecrane au apărut mesaje anti-Hezbollah, relatează AFP, care citează agenţia de presă de stat din Liban.

Potrivit presei libaneze, mesajele îndemnau Hezbollah să nu „antreneze ţara în război”. Un alt mesaj avertiza: „Veţi arunca în aer aeroportul nostru aducând arme. Lăsaţi aeroportul să fie eliberat din ghearele statului [Hezbollah]", relatează AFP, citată de News.ro.

Agenţia naţională de ştiri din Liban a notat că „atacul cibernetic asupra ecranelor cu plecări şi sosiri de pe aeroport a perturbat sistemul de inspecţie a bagajelor BHS”, adăugând că autorităţile lucrează pentru a restabili ecranele „şi pentru a menţine circulaţia normală pe aeroport”.

AFP relatează că presa locală a difuzat imagini cu mesajele anti-Hezbollah, care au fost afişate pe ecran alături de emblema grupului creştin „Soldaţii lui Dumnezeu".

Agenția de știri mai relatează că grupul a refuzat să comenteze după ce a fost contactat, dar că ulterior a difuzat o declaraţie video în care pare să nege implicarea în atacul cibernetic, numindu-l „opera diavolului”.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri