Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz

Data actualizării: Data publicării:
fotografie veche cu un militar american
Hiram „Ross” Grayam, un veteran decorat din cel de-al Doilea Război Mondial, care a fost împușcat mortal pe 11 aprilie 1968 FOTO: Indian River Co Sheriff's Office

La 56 de ani după ce un lăptar din Florida a fost ucis, cazul său a fost rezolvat, astfel fiind închis cel mai vechi caz din istoria biroului șerifului din comitatul Indian River.

Apariția a două persoane care spun că suspectul le-a mărturisit fapta i-a ajutat pe anchetatori să stabilească cine l-a ucis pe Hiram „Ross” Grayam, un veteran decorat din cel de-al Doilea Război Mondial, care a fost împușcat mortal, în stil mafiot, în timpul serviciului, pe 11 aprilie 1968, potrivit CNN care citează autoritățile.

Fiul victimei, Larry Grayam, care avea 16 ani la momentul morții tatălui său, a spus că soluționarea cazului i-a provocat emoții amestecate.

„Mi-a devastat familia în copilărie și m-a determinat să duc o viață dedicată siguranței publice și să lucrez și ca fotojurnalist”, a spus Larry Grayam.

Hiram Grayam, de 47 de ani, căsătorit și tatăl a trei copii, din Vero Beach, decorat cu Purple Heart pentru fapte de eroism în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost văzut ultima oară de un martor vorbind cu doi bărbați care s-au urcat apoi în camionul lui, a spus șeriful Eric Flowers într-o conferință de presă.

Martorul „a spus că domnul Grayam i-a atras în conversație și a anunțat că se va întoarce în curând”, a adăugat Flowers. A doua zi, trupul și camionul lui Grayam au fost localizate într-o zonă împădurită, într-o „scenă înfricoșătoare”, a precizat biroul șerifului într-un comunicat.

În anii următori, până în aprilie 1974, au avut loc 16 investigații separate, în efortul de a rezolva cazul.

În 2006, dosarul a fost redeschis la cererea unui membru al familiei. După ce familia victimei a fost intervievată de mass-media, presupusul ucigaș, Thomas J. Williams, a scris o scrisoare pentru un ziar local, spunând că a fost acuzat de crimă, dar a negat că ar fi implicat în caz.

„În acel moment, el nu era pe radarul nimănui”, a spus Larry Grayam la conferința de presă. „S-a implicat fără să vrea și a devenit suspect”.

Williams a murit în 2016, dar două persoane au spus că înainte să moară le-a mărturisit că l-a ucis pe Grayam, a spus șeriful.

Biroul șerifului a precizat pentru CNN că anchetatorii au fost informați în februarie 2022 că un deținut aflat în închisoare a spus că Williams i-a mărturisit crima. Deținutul era rudă cu Williams.

După ce au primit aceste informații, detectivii au găsit-o pe fosta soție a suspectului, care, de asemenea, a spus și ea că Williams i-a mărturisit crima.

Biroul șerifului a precizat că cele două persoane care știau despre mărturie erau martori independenți, care nu se cunoșteau între ei și nu s-au adresat mai devreme autorităților pentru că se temeau pentru siguranța lor, întrucât Williams îi amenințase. Martorii au spus că suspectul a fost arestat și condamnat de mai multe ori pentru alte fapte.

„Avem motive să credem că Thomas Williams este autorul în acest caz, dar știm că există o altă persoană care știe ce s-a întâmplat în acea zi. Știm cine este aceasta și vrem să vină cineva din comunitate pentru a ne oferi mai multe informații despre caz”, a spus Flowers.

Biroul șerifului a spus că evoluțiile din acest caz dau speranțe pentru familii precum familia Grayam că nicio victimă nu este uitată și nicio crimă nu rămâne nepedepsită.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri