Sari la conținut

Moarte cumplită pentru 52 de oameni

Grav accident de autobuz în Kazahstan, în această dimineaţă. Cel puţin 52 de oameni şi-au pierdut viaţa în nord-vestul ţării, după ce autobuzul în care se aflau a luat foc pe o şosea.

Doar cinci persoane, dintre pasageri, au fost salvate din flăcări de către echipajele de pompieri. Potrivit presei locale, autobuzul transporta cetăţeni din Uzbekistan, care mergeau in Rusia.

Autobuzul circula pe o şosea din regiunea kazahă Aktau (nord-vest), care face legătura între oraşul rus Samara şi Şikment, localitate din sudul Kazahstanului aflată aproape de graniţa cu Uzbekistan.

Nu este clar în ce direcţie se îndrepta autobuzul, dar ruta este în mod constant folosită pentru transportul de muncitori migranţi uzbeci către şi dinspre Rusia, unde lucrează de obicei pe şantiere de construcţii, scrie Agerpres.

Doar cinci persoane au reuşit să scape din vehiculul cuprins de flăcări, potrivit unui comunicat al departamentului serviciilor de urgenţă al ministerului

''Pe 18 ianuarie, la ora locală 10:30 (5:30 GMT), un autobuz a luat foc (...). 55 de pasageri şi doi şoferi se aflau la bord. Cinci pasageri au primit îngrijiri medicale. Celelalte 52 de persoane au murit'', se afirmă în comunicat, fără să precizeze circumstanţele în care vehiculul a luat foc.