Video Moartea misterioasă a unei actrițe de origine română, în Brazilia. Cine a fost Sabine Boghici și cum și-a jefuit mama de 148 mil. $

Data actualizării: Data publicării:
femeie cu parul lung inchis la culoare
Sabine Boghici FOTO: captura video Globo1

Moarte suspectă a unei actrițe de origine română din Brazilia, fiica unuia dintre cei mai mari colecționari de artă din țară. Sabine Boghici a murit după ce a căzut de la etajul cinci al blocului în care locuia în Rio de Janeiro. Medicii au găsit-o în viață pe stradă, dar nu au mai putut s-o salveze.

Tatăl femeii, Jean Boghici, era născut în 1928 în orașul Ismail, pe atunci parte din România, și a emigrat în Brazilia după cel de-al Doilea Război Mondial. Când a murit, în 2015, banii și colecția de artă au rămas soției.

Doar că Sabine Boghici, ajutată de o vrăjitoare, a furat de la mama ei o mare parte din avere. Această poveste, demnă de o telenovelă, a făcut senzație în presa din Brazilia.

Sabine Boghici, fiica lui Jean Boghici, unul dintre cei mai mari colecționari de artă din Brazilia, care a murit în 2015, și-a păcălit mama de 82 de ani și a ținut-o prizonieră mai bine de un an ca să fure de la ea, printre altele, opere de artă de 148 de milioane de dolari. Dintre cele 16 tablouri furate, 11 au fost recuperate.

Dintr-un apartament de lux din Ipanema, în sudul Rio de Janeiro, polițiștii au confiscat aparatură electronică și alte documente. În total, patru persoane au fost arestate. Printre ele, chiar fiica victimei și cea care a plănuit totul, Sabine Boghici, și o clarvăzătoare, Rosa Stănesco.

„Clarvăzătoarea ar fi zis că fiica acestei doamne în vârstă are o boală incurabilă și că va muri. Dar a zis că poate să rezolve situația. Bătrâna, într-un interval de două săptămâni, a dat aproape 5 milioane reali (n.red. 1 milion $)”, a declarat atunci procurorul Gilberto Ribeiro.

În total, au fost furate 140 de milioane $ în opere de artă, bijuterii și bani. În timpul înșelăciunii, bătrâna a fost ținută izolată, a fost agresată, amenințată și nu a avut voie să ia legătura cu familia ei. Totul s-a terminat când bătrâna a sunat la poliție.

Sabine Boghici și Rosa Stănesco au fost arestate în august 2022 după ce au înșelat-o pe mama Sabinei, Genevieve Boghici, pentru a-i lua 148 de milioane de dolari în opere de artă, bijuterii și bani.

Sabine Boghici a fost eliberată condiționat în martie.

Sabine Boghici, de 49 de ani, a fost găsită pe 14 septembrie în fața reședinței sale și a murit la spital. Autoritățile iau în calcul o sinucidere, pentru că în apartament a fost găsită o scrisoare de adio adresată Rosei Stănesco. Aceasta se află în prezent în închisoare.

Sabine Boghici a fost înmormântată duminică, 17 septembrie, iar la funeralii au participat mama sa, Geneviève, în vârstă de 83 de ani, și sora ei, Muriel.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri