Mult așteptata confruntare dintre Donald Trump și Greta Thunberg, capul de afiș al forumului economic de la Davos

Data publicării:
Donald Trump vs. Greta Thunberg
Foto: Colaj GettyImages

O posibilă confruntare „pe viu” între președintele SUA, Donald Trump și activista suedeză pentru mediu, Greta Thunberg, în vârstă de 17 ani, reprezintă „capul de afiș” al forumului economic de la Davos, care, în acest an, se va axa în principal asupra crizei climatice și politicilor globale de sustenabilitate, informează CNN.

La forumul economic de la Davos, deschis oficial astăzi și ajuns la cea de-a 50-a ediție, participă 3.000 dintre cei mai bogați și influenți oameni de pe planetă.

Președintele SUA, Donald Trump este așteptat mâine la acest forum, unde va ține un discurs în fața reprezentanților guvernelor lumii, corporațiilor și instituțiilor financiare mondiale. La doar două ore distanță, Greta Thunberg, recent desemnată „Omul Anului”, de către revista Time, va deschide, tot la Davos, o o conferință dedicată „apocalipsei climatice”.

Cel mai probabil, cei doi protagoniști, Trump și Greta, care au avut până acum ocazia să se atace reciproc doar în mediul online, cu diverse ocazii, vor evita o confruntare directă la Davos, estimează CNN. Cu toate acestea, delegații de la forum nu vor putea evita rezoluția care va fi adoptată cu acest prilej, prin care toate companiile prezente se vor angaja să reducă la zero emisiile de carbon până în anul 2050.

Este de așteptat ca Donald Trump, un adversar notoriu al ideii încălzirii globale și care a inițiat recent procedura pentru retragerea oficială a SUA Din Acordul pentru climă de la Paris, să aibă un punct de vedere în legătură cu propunerea de reducere a emisiilor de carbon.

La forumul de la Davos, intrarea se face pe baza unei invitații extrem de scumpe pentru oamenii de afaceri care doresc să participe la eveniment. Calitatea de membru costă între 60.000 de dolari și poate ajunge la câteva sute de mii de dolari/persoană. La aceste costuri se adaugă o „taxă de intrare” de circa 27.000 de dolari.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri