Niște soldați ruși aflați în misiune s-au oprit să facă un grătar și să bea ceva și au detonat din greșeală o grenadă

Data actualizării: Data publicării:
echipa de anchetatori rusi
Niște soldați ruși aflați în misiune s-au oprit să facă un grătar și să bea ceva și au detonat din greșeală o grenadă FOTO: captură video Telegram/ VChK-OPGU

Trei soldați ruși au murit într-o explozie provocată de o grenadă, în timp ce erau în misiune, dar s-au oprit să facă un grătar și să bea.

Cei trei bărbați de la Districtul Militar Central fuseseră trimiși în orașul Rossoș din regiunea Voronej, Rusia, pentru a procura echipamente, potrivit Telegram/ VChK-OPGU, care a citat o sursă din serviciul de securitate.

Cei trei făceau parte dintr-un grup de cinci bărbați care au primit permisiunea de a pleca de la bază timp trei zile pentru a livra echipamentul.

Soldații au apreciat că au timp berechet pentru a-și îndeplini misiunea, așa că au închiriat pentru o zi o casă în Rossoș, de pe strada Chapaev, ca să facă un grătar și să bea pe îndelete. Numai că pe măsură ce goleau sticlele nu s-au mai înțeles așa bine și au început să se certe, au spus vecinii.

În cursul serii de sâmbătă, când scandalul s-a întețit, s-a produs o explozie puternică, ulterior stabilindu-se că aceasta fusese provocată de o grenadă, care, cel mai probabil, a fost detonată din greșeală.

Înainte de explozie, doi dintre soldați au intrat în casă și au scăpat nevătămați, însă cei trei rămași în curte au murit.

Primele echipaje au intervenit la fața locului abia în dimineața următoare, după ce locuitorii din zonă au descoperit ce s-a întâmplat.

Imaginile filmate în cursul dimineții, în care se văd cadavrele însângerate ale unor bărbați în haine militare, au fost postate pe Telegram. În apropierea cadavrelor se văd urmele chefului, între care și o tigaie.

Autoritățile locale au confirmat că trei persoane au murit în Rossoș, în urma exploziei unei grenade, a transmis TASS. Nu au fost făcute precizări suplimentare, dar pe rețelele sociale se speculează că cei trei soldați care au rămas afară și s-au luat la ceartă fie s-au amenințat între ei cu grenada, fie au declanșat-o din greșeală.

Voronej este o regiune rusă din apropierea Ucrainei, iar Rossoș se află la aproximativ 100 km de graniță.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri