Sari la conținut

Noi măsuri de securitate în principalele stațiuni turistice din Egipt

 

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Măsurile includ instalarea de camere de supraveghere cu circuit închis (CCTV) suplimentare în stațiunile Sharm el-Sheikh și Hurghada, de pe litoralul Mării Roșii, precizează Ministerul Turismului într-un comunicat.

Guvernul va achiziționa, de asemenea, echipamente noi de scanare și detecție, urmând să crească efectivele de securitate și numărul câinilor polițiști în stațiuni.

Noile măsuri de securitate vor fi finanțate cu 250 milioane de lire egiptene (32 milioane de dolari).

„Aceste măsuri suplimentare vor aduce securitatea turiștilor la un alt nivel. Nu ne vom opri însă aici. Ne revizuim în mod constant dotările de securitate și vom face acest lucru în continuare”, a declarat ministrul turismului, Hisham Zaazou.

Prăbușirea în octombrie 2015, în deșertul Sinai, a unui avion rusesc, cu 224 de oameni la bord, în majoritate turiști ce reveneau din Sharm el-Sheikh, a produs Egiptului pierderi directe de 280 milioane de dolari pe lună și o scădere cu 10 procente a veniturilor anuale din turism.

În 2014, acestea au fost de 7,2 miliarde de dolari, cu mult sub cele 12,5 miliarde de dolari înregistrate înainte de revolta din 2011, care l-a alungat de la putere pe președintele Hosni Mubarak și a fost urmată de turbulențe politice.

Pe aceeași temă