O amibă mâncătoare de creier a ucis un bărbat din SUA care a folosit un irigator nazal și apă de la robinet

Data publicării:
Naegleria fowleri
Naegleria fowleri. Sursa foto: Profimedia Images

Un bărbat din statul american Florida a murit după ce s-a infectat cu o amibă care s-a hrănit cu creierul lui, informează autoritățile din comitatul Charlotte.

Bărbatul s-a infectat după ce a folosit apă de la robinet cu un irigator nazal, scrie The Independent.

Autoritățile locale au anunțat săptămâna trecută că un bărbat a fost infectat cu Naegleria fowleri, o amibă rară care se găsește în pământ și în apa proaspătă caldă.

Amiba nu poate fi contractată de oameni când beau apă de la robinet, însă, în cazuri rare, poate infecta creierul când apa contaminată trece prin nas.

"Asta este calea prin care Naegleria ajunge la lichidul cefalorahidian din creier, iar infecția copleșește trupul și, din păcate, este foarte periculoasă", a declarat doctorul Joe Pepe, șeful Departamentului de Sănătate din comitatul Charlotte, pentru NBC-2.

Autoritățile au anunțat că încă investighează cauza decesului, dar că victima folosea un irigator nazal împreună cu apa de la robinet.

"Infecția cu Naegleria fowleri este rară și se poate produce doar când apa contaminată cu această amibă intră în corp prin nas", a anunțat săptămâna trecută Departamentul de Sănătate al statului Florida. "Nu te poți infecta bând apa de la robinet", se mai arată în mesaj.

Departamentul de Sănătate al statului Florida le cere cetățenilor să sterilizeze apa folosită cu irigatoarele nazale și să evite inhalarea apei proaspete sau să-și bage capul în apă când fac baie sau înoată.

Potrivit CDC (Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA), infecțiile cu această amibă sunt foarte rare, în jur de trei pe an, însă sunt deseori fatele.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri