O companie de asigurări auto trebuie să dea unei femei 5 milioane de dolari, după o partidă de amor într-o mașină

Data actualizării: Data publicării:
cuplu masina
O companie de asigurări auto trebuie să plătească unei femei 5 milioane de dolari, după o partidă de amor într-o mașină. Foto: Profimedia

O femeie din Statele Unite ar urma să primească despăgubiri de peste 5 milioane de dolari pentru că ar fi contractat o infecție cu transmitere sexuală, după ce a întreținut relații sexuale într-o mașină, informează BBC.

Femeia, cunoscută în dosarele instanțelor drept „MO”, a spus că s-a infectat cu HPV în urma unor relații sexuale cu partenerul ei de atunci, care au avut loc în mașina lui.

Al doilea cel mai mare asigurător auto din Statele Unite, Geico, trebuie să îi plătească femeii suma de 5,2 milioane de dolari, după ce Curtea de Apel din Missouri i-a dat dreptate acesteia, mașina respectivă fiind asigurată de compania americană. Geico a contestat decizia.

În 2021, femeia a trimis prima notificare către compania de asigurări pentru a cere despăgubiri, în care susținea că fostul iubit „a contribuit la infectarea cu HPV prin neglijență, neluând măsurile de precauție adecvate și ascunzând diagnosticul”.

Hotărârea judecătorească este fără precedent în Statele Unite și ar putea schimba regulile pentru care firmele de asigurări vor oferi despăgubiri.

Infecția cu HPV este cea mai răspândită boală cu transmitere sexuală, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri