O femeie din Turcia a divorțat de soț pentru că făcea duș rar și nu se spăla pe dinți. Curtea Supremă i-a acordat chiar și despăgubiri

Data actualizării: Data publicării:
cuplu
O femeie din Turcia și-a dat în judecată soțul, pe motiv că acesta făcea rar duș FOTO: Shutterstock

O femeie din Turcia și-a dat în judecată soțul, pe motiv că acesta făcea rar duș, mirosea a transpirație și se spăla pe dinți doar o dată sau de două ori pe săptămână.

Femeia, identificată cu inițialele A.Y. de presa turcă, a cerut să i se aprobe divorțul de soțul ei, C.Y., invocând ca motiv igiena personală precară a acestuia. Avocatul femeii a spus la Tribunalul pentru Familie din Ankara că pârâtul poartă aceleași haine cel puțin 5 zile la rând, face duș foarte rar și miroase tot timpul a transpirație. În proces au fost aduși martori pentru confirmarea celor reclamate de femeie - cunoștințe comune și chiar colegi de muncă ai soțului. Toți au confirmat cele susținute de soție. Astfel, instanța a aprobat cererea de divorț și l-a obligat pe soț să-i plătească fostei partenere 500.000 de lire turcești drept despăgubire, pentru că i-a suportat atâta timp lipsa de igienă.

„Soții trebuie să-și îndeplinească responsabilitățile vieții în comun”, a declarat Senem Yılmazel, avocatul femeii, pentru ziarul Sabah. „Dacă viața în comun devine insuportabilă din cauza comportamentului, celălalt partener are dreptul de a cere divorțul. Trebuie să fim atenți la relații, la comportament, dar și la curățenie”, a mai spus avocatul.

În dreptul civil turc, motivele acceptate de divorț sunt împărțite în două categorii, motive speciale și motive generale, acestea din urmă incluzând cauze care fac viața insuportabilă pentru unul din parteneri. În cazul celor doi soți din Ankara, igiena personală precară a soțului a fost considerată un motiv valabil pentru divorț de către Curtea Regională de Justiție și Curtea Supremă, care a pronunțat verdictul definitiv.

Documentele din instanță arată că martorii au declarat că soțul, C.Y., făcea duș cel mult o dată la 7-10 zile și se spăla pe dinți doar o dată sau de două ori pe săptămână, iar respirația lui avea „un miros insuportabil”.

Cu adevărat interesant este că mai mulți colegi ai bărbatului au fost de acord să fie martori în dosar și au declarat în instanță că mirosul urât pe care îl răspândea acesta a făcut ca munca cu el să fie o tortură.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri