Sari la conținut

O fetiță de 6 ani se plictisea la un meci de fotbal și a început să sape în pământ. Fosila pe care a găsit-o are 65 de milioane de ani

Naomi, o copilă de 6 ani din SUA, se plictisea la meciul de fotbal al surorii mai mari. Așa că a mers în afara terenului, lângă niște tufișuri, a început să sape prin pământ și a găsit o piatră mică. Modelele care păreau imprimate pe piatră i-au amintit de colierele din filmul animat al celor de la Disney - „Moana”. Asta se întâmpla în luna octombrie a anului trecut.

shutterstock_427965238

@shutterstock

Luna aceasta, însă, familia lui Naomi a aflat cu surprindere că piatra este de fapt o fosilă veche de 65 de milioane de ani. Mama fetei a fost prima care și-a dat seama că piatra găsită de Naomi în Bend, Oregon, pare să ascundă un secret.

Piatra este de fapt un amonit - o creatură marină care a trăit în urmă cu milioane de ani, pe vremea dinozaurilor. Însă cum a ajuns în Oregon, se întreabă acum specialiștii?

Greg Retallack, directorul colecțiilor paleontologice de la Muzeul de Istorie Naturală și Culturală al Universității din Oregon, a declarat pentru CNN că fosilele de amoniți sunt comune, însă nu în Bend.

În unele cazuri, foarte rar, pot sa valoreze între 40.000 și 50.000 de dolari. Însă pentru că despre fosila găsită de Naomi nu se cunosc foarte multe lucruri, aceasta nu este semnificativă din punct de vedere științific. Așa că Naomi a fost lăsată să păstreze fosila.