O fostă angajată Google a decis să se pensioneze la 40 de ani și și-a dat demisia într-o vineri. Luni deja regreta decizia

Data actualizării: Data publicării:
femeie cu top alb
Nupur Dave avea 40 de ani în 2022 și a crezut că pensionarea este cel mai înțelept lucru pe care îl poate face pentru ea FOTO: Nupur Dave

O fostă angajată Google, care până la 40 de ani se descurcase foarte bine din punct de vedere financiar și economisise suficient, s-a gândit că se poate pensiona, astfel că și-a dat demisia într-o vineri. Însă luni deja regreta decizia luată.

Nupur Dave avea 40 de ani în 2022 și a crezut că pensionarea este cel mai înțelept lucru pe care îl poate face pentru ea. Atunci locuia în Bangalore, India, și lucra pentru Google de 10 ani, la birourile din Atlanta, Mountain View și Bangalore. În plus, lucrase și pentru niște startup-uri, așa că își asigurase independența financiară pentru tot restul vieții, potrivit Business Insider.

„Mi-am dat demisia într-o zi de vineri. Dar până luni deja regretam. Îmi venea să plâng pentru că mi-am dat seama că trebuie să fiu în preajma oamenilor”, a declarat ea pentru sursa citată.

Femeia și-a planificat viața de după pensionare: intenționa să scrie o a treia carte, să se întâlnească mai des cu vechi prieteni și îți dedice mai mult timp pasiunilor ei.

Dar realitatea pensionării anticipate s-a dovedit foarte diferită de ceea ce își imagina. Și-a dat repede seama că nu va mai avea aceeași relație cu foștii colegi cu care spera să se implice în activități independente.

A ajuns repede la concluzia că prea multă independență era înfricoșătoare.

Economii și independență financiară

Prin pensionarea la 40 de ani, Dave a devenit parte din comunitatea FIRE — „Independență financiară, pensionare anticipată”.

Pentru ea, decizia de a se pensiona anticipat a venit într-un moment în care securitatea financiară era asigurată.

Lucrând în SUA timp de 11 ani, și-a permis să facă economii care valorau mai mult în India, unde costul vieții este mai mic. Dave câștiga aproximativ 100.000 de dolari pe an în San Francisco când și-a dat demisia.

Înainte de a se retrage, a stat de vorbă cu un consilier financiar pentru a se asigura că economiile ei sunt suficiente pentru a-și acoperi cheltuielile, iar sumele provenite din vânzarea de cărți o pot ajuta la plata facturilor zilnice.

Nu și-a dat seama că locația va fi o problemă.

„Întreaga idee a fost posibilă pentru că sunt în India. Nu aveam nicio posibilitate să fac asta rămânând în SUA”, a spus ea, explicând că în India poate trăi mai mult decât decent și chiar își poate permite anumite extravaganțe în actuala situație, însă nu prea avera posibilitatea să se stabilească în SUA, unde, de asemenea, trăise o perioadă.

Provocările pensionării anticipate

În timp ce problemele lui Nupur Dave cu viața de pensionară erau de natură socială, alți oameni din comunitatea FIRE au ales să se întoarcă la lucru din alte motive.

„Pensia anticipată nu este pentru toată lumea”, a spus consilierul financiar Jovan Johnson. Cei care plănuiesc să se pensioneze înainte de vârsta de 60 de ani ar trebui să realizeze că noua condiție îi va izola de piața muncii și că au nevoie să-și creeze fluxuri de venit pasive pentru a fi cu adevărat asigurați.

Gwendolyn Merz a revenit la jobul dintr-o corporație la nouă luni după ce s-a pensionat. Motivul a fost cel financiar. Merz, din Illinois, s-a pensionat la 28 de ani, după ce și-a făcut calcule temeinice. Dar s-a confruntat cu probleme neprevăzute la scurt timp după pensionare și și-a dat seama că plătea extrem de mult pentru servicii medicale.

Pentru Dave pensionarea anticipată a durat patru luni. S-a angajat la o companie din Bangalore pentru că nu mai putea să stea la distanță de oameni.

„Sunt într-o corporație acum, dar obiectivele mele sunt diferite. Nu vreau să-mi construiesc o carieră sau să mă îmbogățesc, ci să văd oameni în fiecare zi și să am o rutină”, a spus ea.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri