O româncă a fost ucisă de rechini în Egipt (Reuters). Atacul a avut loc pe aceeași plajă unde a murit și turista austriacă

Data actualizării: Data publicării:
Oameni pe o plajă din Egipt
O româncă a fost ucisă de rechini în Egipt. Foto: Profimedia

Două femei au fost ucise de rechini lângă plajele Egiptului de la Marea Roșie, la sud de orașul Hurghada, a anunțat duminică ministerul egiptean al Mediului, scrie Reuters. Cea de-a doua victimă este o turistă româncă și a fost ucisă de rechini în aceeași zonă în care a murit o femeie austriacă.

Două surse au declarat pentru Reuters că trupul neînsuflețit al unei turiste românce în vârstă de 44 de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac în care a murit o austriacă de 68 de ani. Ambele atacuri au avut loc la o distanță de 600 de metri unul de celălalt, în apele coastei Sahl Hasheesh, potrivit surselor citate.

Oficiali egipteni au declarat că a fost format un comitet pentru a examina circumstanțele atacurilor și eventualele motive științifice aflate în spatele acestora.

Guvernatorul regiunii, generalul-maior Amr Hanafi, a emis un ordin de suspendare a tuturor activităților pe plajele din zona atacurilor.

Ministerul de Externe din România a confirmat duminică moartea turistei românce care a fost atacată de un rechin într-o stațiune din Egipt. Ambasada României la Cairo a luat legătura cu autoritățile egiptene și a putut stabili circumstanțele în care s-a produs incidentul.

Și o turistă austriacă a murit după ce a fost sfâșiată de un rechin (video)

O turistă austriacă a murit după ce a fost atacată de un rechin, în timp ce înota în Marea Roșie.

Deși grav rănită, femeia în vârstă de 68 de ani a ajuns la țărm unde a fost preluată de o ambulanță. A suferit un infarct și a murit în ambulanță, în timp ce era transportată către spital.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri