O tânără a povestit cum a fost păcălită și apoi violată de un polițist pe când avea 16 ani: Am și acum atacuri de panică

Data actualizării: Data publicării:
Adam Provan court case
Lauren Taylor a povestit că a fost violată de un ofițer din poliția londoneză pe când avea 16 ani FOTO: Profimedia Images

O tânără care a fost violată de un ofițer din poliția londoneză pe când era adolescentă își spune povestea șocantă acum, la 13 ani după calvar.

Lauren Taylor avea doar 16 ani când a fost violată de ofițer, în 2010. Acesta, Adam Provan, avea aproape de două ori vârsta ei, dar a mințit-o că are 22 de ani și a reușit să o inducă în eroare propunundu-i o ieșire la cinema. Dar mai întâi a invitat-o la o plimbare într-un parc din estul Londrei, numai că în loc să o ducă în parc, a dus-o în pădure, unde a violat-o.

lauren2
Lauren Taylor avea doar 16 ani când a fost violată de un ofițer din poliția londoneză FOTO: Poliția Metropolitană

La mai bine de 10 ani după faptă, Provan a fost, în sfârșit, condamnat.

Fostul ofițer, în vârstă de 44 de ani, a fost condamnat la 16 ani de închisoare. El este, de asemenea, acuzat că a violat de șase ori o femei ofițer de poliție între 2003 și 2005, relatează BBC.

Lauren a spus că Provan s-a comportat ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat după viol. I-a cumpărat un milkshake și mai târziu a violat-o din nou.

Lauren spune că era încremenită de frică după ce i s-a întâmplat și abia după 6 ani și-a găsit puterea să reclame violul.

Primul proces în care a fost judecat Provan s-a încheiat cu suspendarea jurului, iar după cel de-al doilea proces, care a avut loc în 2018, el a fost găsit vinovat pentru două fapte de viol și a fost închis pentru nouă ani. A fost demis din poliție în 2019, însă condamnarea a fost anulată ulterior, la apel.

Dar la proces a asistat și o altă femeie, care a ascultat declarația șocantă dată de Lauren. Femeia era și ea ofițer de poliție, ca si Provan, și fusese violată de acesta

În timpul celui de-al treilea proces care a avut loc anul acesta, instanța a aflat că femeia ofițer le-a spus șefilor că Provan a violat-o și a abuzat-o cu ani înainte de cazul lui Lauren, dar i s-a spus să tacă dacă mai vrea să lucreze în poliție. Cea de-a doua femeie a declarat în instanță că „am fost victima, dar simțeam că sunt suspectul”, adăugând că „s-a simțit agresată și marginalizată” la locul de muncă.

În schimb, Lauren a spus că a fost tratată corect de către ofițeri după ce a reclamat violul și că este recunoscătoare pentru sprijinul lor.

Lauren, care acum are 29 de ani, are dreptul legal de a-și păstra anonimatul, fiind victimă a abuzului sexual, dar a renunțat la acest drept pentru a-și spune povestea și pentru a-i încuraja și pe alții să vorbească.

„Am fost îngrozită când am aflat că era polițist. Am avut nevoie de mult curaj și de putere să merg la poliție”, a spus ea.

În declarația din instanță, ea a explicat că relațiile pe care le avea s-au rupt din cauza violului și a ceea ce a urmat și că încă are „flashback-uri și atacuri de panică”.

Deși este mulțumită că Provan este la închisoare, este supărată că a trebuit să treacă printr-un alt proces care a zdruncinat-o din nou.

provan
Adam Provan FOTO: Poliția Metropolitană

Judecătorul a spus că este tulburat de modul în care Poliția Metropolitană a gestionat plângerile depuse de femeia ofițer în 2005, spunând că cei în drept să facă ceva „au fost mai preocupați să aibă grijă de Provan decât să o ia în serios pe polițistă”.

Judecătorul a mai spus că în cazul în care o anchetă ar fi fost inițiată la acel moment, Lauren nu ar mai fi fost violată.

În timpul procesului, s-a descoperit că Provan avea un comportament de prădător sexual încă din anii 1990, când ar fi contactat o fată de 16 ani, după ce aceasta a fost martoră într-un caz.

O altă femeie ofițer s-a plâns în 2005 că Provan i-a trimis mesaje „deranjante”, dar problema a fost tratată cu superficialitate.

Louisa Rolfe, comisar în cadrul poliției londoneze a spus că faptele lui Provan sunt revoltătoare. „Examinăm istoricul criminal și comportamental al lui Provan, astfel încât să putem să înțelegem dacă am fi putut acționa mai devreme pentru a-l aduce în fața instanței”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri